Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Weg met de nachtmerrie

Het hebben van migraine kan een ware nachtmerrie zijn, en voor buitenstaanders (de personen die het nog nooit hebben gehad of hebben ervaren) kan het onbegrijpelijk zijn. Heftige hoofdpijn vaak aan een kant van het hoofd samen met concentratieverlies, misselijkheid, verergerde pijn bij inspanning, misselijkheid en vlekken zien voor de ogen. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat de oorzaken zijn. Wat we wel weten is wat er op dat moment gebeurt. Door een aandoening ontstaan er aanvallen van neurale prikkelingen die tijdelijke vernauwing en verwijding van de bloedvaten als gevolg heeft. Waar wetenschappers nog niet achter zijn is dat het percentage aan personen die last heeft van migraineaanvallen in Nederland een stuk hoger is dan in Europa.

Niet iedereen heeft ook last van migraineaanvallen, zoals genoemd weten sommige personen niet eens wat het inhoud en zullen zeggen dat deze personen gewoon last hebben van heftige hoofdpijn. Maar een gewoonweg normale hoofdpijn is het zeker niet. Er worden een aantal oorzaken genoemd die de factoren kunnen aangeven waarom sommige mensen er wel of niet last van hebben. Zo kan het een erfelijk component zijn, migraine is namelijk voor 50% genetisch bepaald. Omdat de bloedvaten vernauwing en verwijding aangeven kan het ook door de vaatvernauwing komen, dit omdat migraine dus met bloedvaten te maken heeft. Het kan ook te maken hebben met tijdelijk minder zuurstof waardoor het hard harder moet pompen om zuurstof in het bloed te krijgen en het bloed door de vaten te krijgen. Een laatste factor kan gegeven worden door de verstoring van de energievoorziening van de hersenen. Er is onderzoek gedaan naar de energievoorziening in de hersenen en er is aangetoond dat wanneer de hersenen tijdelijk een verstoring heeft in de energievoorziening zij gevoeliger zijn voor prikkelingen. Het is dus te verklaren dat je voor een langere periode opbouwende stress hebt gehad en op het moment dat je rust hebt de migraine toeslaat en je eigenlijk alsnog geen rust hebt.

Er is een manier waardoor je tijdelijk minder last zal hebben van migraineaanvallen. Dit is botox tegen migraine. De hoofdpijn botox, ook wel gewone botox is naast een opvul en volume herstellend middel ook een spierontspanner. Hierdoor zullen de spieren rondom de hersenen minder druk ervaren, blijvend is het helaas alleen niet.

http://faceland.nl/