Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor het kiezen van de juiste tuinset

Wanneer je een fijne plek wilt om te zitten in je tuin, kan je een tuinset aanschaffen. Maar hoe weet je nou welke je moet kiezen? Er zijn zo veel verschillende stijlen, maten en materialen dat het soms onmogelijk lijkt om een beslissing te maken. Lees hier onze 4 tips voor het uitkiezen van een tuinset die bij jouw tuin past!

 

  1. De afmetingen

Het is natuurlijk belangrijk dat de tuinset wel in je tuin past. Meet je tuin goed op en neem deze afmetingen mee wanneer je een tuinset uit gaat kiezen. Tegenwoordig heb je ook genoeg bedrijven die tuinmeubilair speciaal op maat maken, dus mocht je er niet uitkomen dan kan je altijd nog hiervoor kiezen.

 

  1. Het materiaal

Er zijn tuinsets in allerlei verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof of metaal. Welke vind je het mooist en welke past het beste in jouw tuin? Verder is het belangrijk om na te denken over hoelang het materiaal mooi en goed blijft, voordat je een tuinset uitkiest. Hout slijt door weer en wind bijvoorbeeld sneller dan sommige kunststof meubelen. Maak dus een zorgvuldige keuze als het gaat om het materiaal.

 

  1. Duurzaamheid

Tegenwoordig worden ook steeds meer meubels en tuinsets van duurzame producten gemaakt. Vind jij het belangrijk dat bij de productie van je tuinset rekening is gehouden met de natuur? Kies dan bijvoorbeeld voor een tuinset van gerecycled hout of plastic. Of ga voor een merk die CO2-neutraal tuinmeubilair produceert. 

 

  1. De stijl

Je wil natuurlijk dat de tuinset past bij jouw huis en tuin. Je wil graag dat de tuinset een bepaalde sfeer uitstraalt die mensen welkom laat voelen. Maar wat past nou het beste in jouw tuin? Kies je voor een moderne, veelzijdige aluminium tuinset? Of ga je liever voor een sfeervolle, warme uitstraling met tuinmeubilair van hout? Er is voor ieder wat wils.

Ook kan je nadenken over welke samenstelling je wil. Wil je een grote eettafel met 6 stoelen, of wil je een brede bank met een lage bijzettafel? Er zijn heel veel mogelijkheden bij het kiezen van een tuinset!

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/