Grotebomencheque
Image default
Aanbiedingen

Dit kan voor woningbrand zorgen

Dit kan voor woningbrand zorgen

 

Als je nog geen woningbrand hebt meegemaakt denk je er vast niet snel over na om je huis brandveilig te maken. Brand kan namelijk voortkomen uit kleine dingen waar je niet snel aan zou denken. Wij hebben hier op een rijtje gezet waar je op moet letten om woningbrand te voorkomen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! 

Dit zijn de meest voorkomende fouten

 

Leeg de filter in de droger regelmatig 

Het stof uit de filter halen is vast iets wat je wel eens vergeet, maar probeer hier in vervolg goed op te letten. Er zitten namelijk verschillende verwarmingselementen in de droger, waardoor het stof vlam kan vatten. Bekijk dus na elke droogbeurt het filter in je droger en haal het stof eruit. 

 

Houd je snoeren goed in de gaten 

Check een keer in de zoveel tijd de snoeren in je huis. Want als de snoeren beschadigd zijn kan het voor grote problemen zorgen. Zo kan het zorgen voor kortsluiting, waardoor er een woningbrand kan ontstaan. Als je hier niet op verdacht bent kan de brand ongezien snel aanwakkeren. Vervang dus altijd snoeren die beschadigd zijn.

 

Hoe sluit jij je laptop af? 

Zet jij je laptop altijd helemaal uit of toch liever op stand-by omdat je geen zin hebt dat die weer helemaal opnieuw moet opstarten? Helaas is dit een gevaarlijke functie. De apparaten blijven namelijk warm als ze op stand-by worden gezet. Zet daarom je laptop altijd helemaal uit, dit is niet alleen goed voor de levensduur van je laptop maar is ook nog eens veiliger. 

 

Laat je niet afleiden tijdens het kokkerellen

Een brand kan gemakkelijk ontstaan tijdens het koken, vooral als je gaspitten hebt. Er hoeft maar een plastic flesje of zakje net iets om te vallen dicht bij de gaspitten en de eerste vlam ontstaat al. Blijf daarom altijd in de buurt van het gasstel zodat je altijd gelijk kan inschakelen. 

 

Een inboedelverzekering afsluiten bij InShared

Een ongeluk kan zo gebeuren. Daarom is het slim om hier op voorbereid te zijn met een inboedelverzekering. Hierdoor weet je zeker dat jouw spullen verzekerd zijn tegen brand. Meer informatie nodig over een inboedelverzekering of wil je er een afsluiten? Kijk dan op de website van InShared en bereken hier ook de premie van je woonverzekering

 

https://www.inshared.nl/