Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Solvency II Excel XBRL

Solvency II rapporten zijn financiële rapporten dat een deel van de financiële instellingen verplicht zijn om op te stellen. De Solvency II rapporten moeten ze vervolgens bij De Nederlandse Bank inleveren. Dit moet tegenwoordig allemaal online gebeuren.

XBRL rapporten

De Nederlandse Bank wil ook dat de financiële instellingen de Solvency II rapporten in XBRL aanleveren. Dit is voor de meeste van deze financiële instellingen wel een probleem. Dit komt doordat een groot deel van hun gebruik maakt van Excel voor het opstellen van Solvency II rapporten. Ze moeten dus de Excel rapport converteren naar XBRL of ze moeten het in de eerste plaats in XBRL maken. De meeste kiezen voor de eerste optie namelijk Solvency II Excel XBRL.

Wat houd het in?

Het converteren van Excel Solvency II rapporten naar XBRL wordt kortweg Solvency II Excel XBRL. Dit houdt in dat Excel rapporten worden omgezet naar XBRL. Solvency II Excel XBRL kan op twee manieren. In de eerste plaats kunnen de financiële instellingen gebruik maken van een externe partij dat het Solvency II Excel XBRL kan doen. De tweede optie is om gebruik te maken van een converteren software. Met deze software is het mogelijk om Solvency II van Excel te converteren naar XBRL.

xbrlweb.parseport.com/nl/

nl.wikipedia.org/wiki/

twinfield.nl/