Grotebomencheque
Image default
Dienstverlening

De goedkoopste energieleverancier: welke is dat nu?

Op de hoogte zijn van de energietarieven van verschillende energiemaatschappijen klinkt misschien niet als interessant. Toch is het belangrijk. Waarom? Door slim te kiezen voor een energieleverancier, kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Het enige dat je hoeft te doen is de energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Op de website van Welke Energieleverancier vind je een handige tool. De tarieven worden continu geüpdatet, waardoor je altijd op de hoogte bent van de huidige energietarieven. Op die manier vind je snel en eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Lees snel verder en kom meer te weten over het vergelijken van energieleveranciers en hoe het komt dat energietarieven regelmatig veranderen.

Waarom veranderen energietarieven continu?

Je kunt twee keer per jaar, in januari en juli, overstappen van energieleverancier. Toch veranderen de tarieven veel vaker. Waar komen deze schommelingen vandaan? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijke oorzaken zijn bijvoorbeeld de huidige olieprijzen, politieke ontwikkelingen en economische toestand. Daarnaast kan het inkoopbeleid van een energieleverancier een grote rol spelen in het tarief dat jij als klant gaat betalen. Zorg er daarom voor dat je de energietarieven in ieder geval twee keer per jaar in de gaten houdt en kiest voor de goedkoopste energieleverancier.

Eenvoudig energieleveranciers vergelijken en overstappen

Op de momenten dat je kunt overstappen, is het verstandig om te kijken of jouw huidige energieleverancier nog de goedkoopste is. Dat doe je met de vergelijkingstool van Welke Energieleverancier. Vul jouw adresgegevens en de samenstelling van jouw huishouden in, waarna je klikt op vergelijken. Dan zie je een overzicht van de energiemaatschappijen die op jouw adres leveren. Aan de linkerkant kun je vervolgens nog gebruikmaken van de filteropties. Vind je bijvoorbeeld groene energie of een welkomstpakket belangrijk? Vink dit dan aan en je zoekopdracht wordt gespecificeerd op basis van jouw wensen. Heb je de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden gevonden? Dan stap je eenvoudig over. Je huidige en nieuwe energiemaatschappij regelen dat onderling.