Grotebomencheque
Image default
Bedrijven

Zakelijke cloud oplossingen

Werken in de cloud, opslaan in de cloud, streamen uit de cloud steeds meer termen die voorkomen. Tegenwoordig gaat alles in, met of uit de cloud. Hoe werkt dat nou precies, werken in de cloud?

 

Werken in en met de cloud

Alles via het internet, overal ter wereld toegang het klinkt geweldig maar neemt ook risico met zich mee. Het betekent ook dat alle bedrijfsgegevens en informatie online komt te staan. Wanneer je dit dus niet goed doet, je groot gevaar loopt. Voor particuliere cloud oplossingen zijn er prima gratis mogelijkheden. De bekendste hiervan zijn Google Drive, DropBox, iCloud en OneDrive. Wanneer je een zakelijke cloud oplossing zoekt raden we je aan om dit door een professional te doen. Zij kunnen de integratie en gewenste oplossingen op maat maken. Daarbij is een noodzaak dat alles goed gesynchroniseerd wordt.

 

De voordelen van cloud service software

Cloud services hebben gigantische voordelen ten opzichte van de traditionele werkwijze. Het biedt flexibiliteit, efficiëntie en zekerheid. Waar het overgrote deel van de zakelijke markt nog niet of minimaal gebruik maakt van cloud serviceoplossingen. Voorspellen wij dat dit in de aankomende jaren sterk gaat veranderen. De grote multinationals, organisaties en overheidsinstanties werken voor het overgrote deel al met cloud serviceoplossingen. Hier komen de voordelen dan ook sterk naar voren.

 

Altijd en overal toegang

Zo lang je verbinding hebt met het internet, is alles toegankelijk. Dit maakt het nieuwe werken ontzettend flexibel. Waar en wanneer je wil kun je namelijk inloggen en productief zijn, inzage krijgen of documenten bijwerken of toevoegen.

 

Een veilige opslag en extra back-up

Mits de cloud oplossingen goed uitgevoerd zijn en gebruik wordt gemaakt van een professionele partner. Is werken en het opslaan van alle gegevens en informatie in de cloud veiliger dan de traditionele wijze. Wanneer er brand uit breekt of een systeem crash is, alle bestanden in de cloud blijven veilig.

 

Synchronisatie met systemen en apparatuur

Door dat alles via internet gaat en zolang er verbinding gemaakt kan worden hiermee de gegevens toegankelijk zijn. Kunnen we tegenwoordig bijna alle apparaten verbinden en synchroniseren. Hierdoor loopt en werkt alles optimaal en tegelijk.

 

Werken in de cloud start er vandaag nog mee

Het enige nadeel wat wij kunnen bedenken van cloud serviceoplossingen. Is dat het op maat laten maken en integreren een forse investering kan zijn. Afhankelijk van de specifieke wensen en omvang van de organisatie. Lopen de prijzen vaak hoog op. Toch vinden wij dat dit geen probleem moet zijn. Sterker nog het is vaak een investering die het geld dubbel en dwars terugverdient. Echter de regel goedkoop is duurkoop gaat hier dubbel zo hard op. Zorg er dus voor dat wanneer je een op maat gemaakte cloud oplossing laat bouwen voor jou bedrijf. Dat je dit doet bij ervaren en professionele bureaus die precies weten wat ze doen.

Gerelateerde artikelen

Europetrack.eu: rittenregistratie bijhouden voor ondernemers

Wat voor tuin heb jij?

Houten jaloezieƫn van ilumio