Business / Business Services

Pensioenlogica: adviseur voor collectief en individueel pensioenrecht

Sinds 2017 is pensioenlogica de onderneming van pensioenrecht adviseur Dirk-Jan Plate. De naam Pensioenlogica is te danken aan de manier waarop Dirk-Jan zijn adviezen baseert. Logica is namelijk de basis van als zijn adviezen.

Pensioenlogica voor werkgevers en HR managers

Dirk-Jan maakt weloverwogen zijn keuzes als het gaat om pensioenlogica en pensioenrecht. Hij geeft u pas advies nadat hij alle juridische mogelijkheden heeft onderzocht. Als u zoekt naar de beste pensioenregeling voor bijvoorbeeld uw werknemers en organisatie dan komen de eigenschappen van Dirk-Jan goed van pas. Dirk-Jan heeft namelijk een analytisch vermogen, creativiteit en doelgerichtheid. Zo kunt hij een goede en objectieve vergelijking maken en u volledig wegwijs maken in de pensioenwereld. Op basis van de uitkomsten van Dirk-Jan kunt u zelf een keuze maken in welke pensioenvorm en uitvoerder bij u past.

Ondernemingsraad en pensioenwijziging

Als werknemers te maken krijgen met een wijziging van de pensioenregeling dan heeft een ondernemingsraad instemmingsrecht. Ook als hier een vakbond bij betrokken is kan de ondernemingsraad hierbij over de details gaan. Dit kan een moeilijke opgave zijn. Maar ook dan kunt u terecht bij pensioenlogica. Veel mensen begrijpen het omzetten van de middelloonregeling naar de beschikbare premieregeling niet. Ook het effect van de rekenrente op het pensioen is een veel gestelde vraag. Het komt voor dat de ondernemingsraad en de werkgever het niet helemaal eens zijn met elkaar als het over de pensioenwijziging gaat. Ook dan kan Dirk-Jan u helpen om de discussie op te lossen. En vanuit daar kan hij u helpen met onderhandelen.

Pensioenrecht adviseur voor advocatenkantoor

Ontslag en reorganisaties zijn ook factoren waarin u moet gaan nadenken over uw pensioen. Hier heeft Dirk-Jan een boek over geschreven. Hierin staan allerlei oplossingen die voor werkgevers en werknemers van belang zijn. Om er zo met iedereen beter uit te komen. Voor al deze punten is pensioenlogica ideaal om advies van te krijgen. Maar ook als u eerder wilt stoppen met werken of minder wilt gaan werken. Pensioenlogica geeft vaak adviezen die afwijkend zijn. En daarom een betere oplossing bieden dat wat u in gedachten had. Meer weten? Kijk op https://www.pensioenlogica.nl/.