Grotebomencheque
Image default
Business / Business Services

Die vervelende luier weer verschonen?

Luiers verschonen

Wanneer moet een luier verschoont worden? Om de huid van je baby gezond te houden is het goed om een luier tijdig te verwisselen. Hoe weet je wanneer het tijd is om te verschonen? De luiers van tegenwoordig zijn zo goed en absorberen in zo een mate dat het niet altijd direct te zien is of de luier aan vervanging toe is. 

vaste tijden

Je baby te lang met een vieze luier laten zitten kan luieruitslag veroorzaken. Dit nog buiten het feit dat het voor je baby niet fijn is om met een vieze luier te zitten. Doorlekken van de luier met als gevolg vieze of natte kleren is iets wat je liever voorkomt. Om toch op tijd te verschonen houden veel mensen een vast tijdstip aan. Denk bijvoorbeeld aan vlak voor de voeding en voor het slapen gaan. Denk eraan dat je ongeveer 5 luiers per dag nodig zal hebben en dat dit inhoud dat er ook 5 momenten zijn om te verschonen. Dit kan natuurlijk per dag en per kind verschillen en is meer een richtlijn als een absoluut aantal. Tussendoor blijft het zaak om af en toe te controleren of extra verschoning nodig is. Dit is niet een heel fris verhaal, maar wel een heel natuurlijk verhaal. Een grote boodschap zal niet zo snel ongemerkt voorbij gaan, maar een kleine boodschap is al een stuk lastiger te zien of ruiken. Een manier om dit toch tijdig op te merken kan zijn om geregeld even met een schone vinger te voelen of de luier droog of nat is.

Luiers aanbieding

Door al dit verschonen lijkt het soms alsof luiers niet aan te slepen zijn. Ze vliegen er door heen. Het is niet aan te raden om een voorraad luiers in te slaan. Redenen hiervoor zijn dat de benodigde maat snel verandert, je kind zich snel ontwikkeld, benodigd comfort steeds verandert en prijzen ook heel erg veranderen. Een goede tip: “houd de pampers aanbiedingen in de gaten”.